Hoe maak je: pizza en/of focaccia deeg

Hoe maak je: pizza en/of focaccia deeg

De keuken machine heeft haar werk gedaan. Nu is het onze beurt, om te duwen en te knijpen. Zacht en luchtig is het deeg al. Na het laten rijzen van het deeg vinden we erin knijpen, zalig. Zo ‘fluffy’, we knijpen er in, het deeg warm en zacht tussen de spleetjes door, van onze vingers. Dan zakt het deeg in elkaar. Plat drukken en uitrollen maar. Droge korstjes van het deeg plakken als schilfertjes op onze huid. 

 

Ik vind het super lekker om focaccia brood bij de soep te eten. Het is super makkelijk te maken en zo lekker. Leuk, als je bezoek krijgt en je huis heerlijk ruikt naar gebakken brood en de smaakvolle toppings die je er op hebt gedaan. Hieronder heb ik een filmpje gedeeld, hierin zie je hoe ik het maak. Dit is mijn manier om het deeg voor pizza en focaccia brood te maken. Is het officieel Italiaans op deze manier? Het zou mij een worst wezen, ik vind het zo gewoon lekker. 

  • Is vet? nou ja, er zit best wel wat olie in.
  • Zitten er veel calorieën in? ja, denk het wel. Maar ik tel geen calorieën, ik eet plantaardig.

Ik vind dat we allemaal wel eens mogen genieten van lekker eten. En de olijfolie zorgt juist voor een lekkere zachte binnenkant en een knapperige buitenkant. Enjoy your life, zou ik zeggen! Trouwens, ik eet mijn pizza’s zonder dierlijke producten en met veel groente… Ben ik mijn zondes nou aan het goed praten? …hahaha. Eventjes serieus, nee, je moet dit niet elke dag eten natuurlijk. Maar dat geldt voor bijna alles, eet gevarieerd.

Hierboven een voorbeeld van een vegan pizza. Jammie!!!

Basis voor pizza en/of focaccia deeg

Bereiding: – voorbereiding 10 minuten – rijzen van het deeg +/- 1,5 uur – afbakken in de oven +/- 20 minuten – Nodig: – een kom – een vork of een garde – bakplaat – oven –

Ingrediënten:

  • 7 gram gist
  • olijf olie
  • speltbloem of tarwebloem (ongeveer 700 gram)
  • agave siroop of andere zoetigheid bijv. gewoon suiker
  • water
  • toppings naar keuze voor op je pizza of focaccia, ik heb voor op de focaccia zongedroogde tomaten gebruikt.

Het hoe:

Voor het hoe verwijs ik je graag naar mijn vlog op youtube:

 

Variaties/tips: Je kan het deeg van te voren maken en zeker 2 dagen bewaren in de koelkast, wel goed inpakken met folie. Op de focaccia kan je ook uien, Italiaanse kruiden, champignons, paprika, knoflook olie, gekookte aardappel, olijven of ananas doen. 

 

Vind je dit een leuk recept, like deze dan alsjeblieft. Wil je graag nog meer recepten filmpjes zien, abonneer je dan op mijn youtube kanaal: Abonneer

Alvast bedankt.

Delen mag natuurlijk altijd!

IMG_1151

Groetjes! Margie

“Enjoy your body and your life”

 

3 gedachten over “Hoe maak je: pizza en/of focaccia deeg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s