Zilvervliesrijst met groente en pindasaus

Zilvervliesrijst met groente en pindasaus (4 prs)

Joehoe! Ik heb mijn eerste vlog/video op youtube geplaatst. Ik ben heel benieuwd naar wat je er van vindt. Het lijkt me me helemaal tof als je dit recept voor pindasaus probeert.

Nog voor oud en nieuw had ik dit filmpje al gemaakt. Ik heb iMovie gebruikt om het filmpje te bewerken. Ik moest wennen aan het gebruik van deze app. Maar, het is me toch aardig gelukt. Ik hoop dat dit het begin is van een lange reeks recepten en DIY filmpjes. Ik heb nog veel te leren op het gebied van vloggen, en het is best eng en spannend om je zelf terug te zien op deze manier, en dat ook nog eens in het openbaar. ‘Oefening baart kunst’ Dus ik blijf oefenen. En ik hoop je te inspireren om plantaardig te eten. Zie het eventueel als een afwisseling op jouw wekelijkse menu.

Ik vind het super makkelijk om door de weeks, na het werk, groente te roer bakken. Nu was het helemaal makkelijk omdat, ik nog pindasaus van de dag ervoor had staan. Hieronder het fimpje en daaronder een overzicht van de ingrediënten die ik heb gebruikt.

 

Zilvervliesrijst met groente en pindasaus (4 prs)

bereiding: – snijden, wassen 5 minuten – bakken 10 minuten – (voorbereiding pindasaus 15 minuten) –

Ingrediënten:

 • 2 eetlepels kokos olie – of andere olie om in te bakken
 • 1 hele courgette
 • +/- 250 gram kousenband
 • 150 gram tougé
 • peper en zout naar smaak
 • 2 eetlepels appel cider azijn
 • 500 gram silvervlies rijst
 • pindasaus (zie het recept hier)

Het hoe:

 1. kook de rijst zoals je gewoonlijk doet, of zoals je hebt geleerd van je opa of oma, of zoals op de verpakking staat
 2. was en snijd de groente en bak deze in een wokpan met de olie
 3. verwarm de pindasaus of maak deze zoals in het recept op mijn blog. (zie het recept hier)
 4. bekijk de video hierboven ter inspiratie 😉

 

Variaties/tips: probeer het eens met spitskool of chinese kool, veldsla, komkommer, gebakken uitjes. Zonder rijst en met misschien een stukje brood – ook lekker.

Vind je dit een leuk recept, like deze dan alsjeblieft en like ook het filmpje. Alvast bedankt.

Delen mag natuurlijk altijd!

IMG_1151

 

Groetjes! Margie

“Enjoy your body and your life”

 

 

 

2 gedachten over “Zilvervliesrijst met groente en pindasaus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s