Peer in bladerdeeg met kaneel en kokos-slagroom 

Wat kunnen peren toch lekker zijn. Sappig, zacht, zoet en voedzaam. Peren zijn goed te combineren in hartige en zoete gerechten en desserts.   Vandaag heb ik de peren gebruikt in een… uhh… hoe zal ik het noemen? Voor de feestdagen is het zeker lekker als dessert. Het is makkelijk te maken en een keer wat anders dan een apfelstrudel. Ik heb ze vanmiddag op als snack. Lekker met kaneel. Het zou ook een heerlijke traktatie kunnen zijn. Of een lekker zoet hapje om mee te nemen, voor als je op visite gaat.

Wie dacht dat er geen slagroom bestond, zonder cholesterol en zonder zuivel? “Kokosmelk does the trick!”. Hoe gaat het in zijn werk: doe een blikje kokosmelk (een waar veel vet in zit, die ik kocht bij de AH bevatte maar liefst  17,2 gram vet per 100 ml) een nachtje in de koelkast. Na een nachtje in de koelkast, is het vette deel van de kokosmelk gescheiden van het overige vocht. Open het blik scheid het vette deel van de rest, niet roeren, en doe dit in je keukenmachine (die een garde heeft) of in een grote kom. Klop het met een mixer/garde totdat het stijf wordt, net zoals slagroom. Je kunt het nu op smaak brengen zoals je wilt. Ik heb er agave siroop in gedaan. Je zou er ook nog vanille of citroen doorheen kunnen doen.

Het recept:

Bereiding: +/-10 minuten voorbereiding en +/- 20 minuten bakken in de oven

Ingrediënten

voor 4 stuks

  • 1 peer
  • kaneel
  • bruine suiker
  • bladerdeeg (plantaardig)

Het hoe:

Voor het hoe, heb ik onder de foto’s een en ander uitgelegd. Het recept is immers zo makkelijk.

  1. verwarm de over voor op 200 graden.
  2. de peer in de lengte in vieren snijden, pitjes verwijderen. Je hoeft de peer niet te schillen, dan lekt er ook niet zo veel vocht uit tijdens het bakken.
3. Strooi wat suiker en kaneel in het midden van een plakje bladerdeeg

 

4. Leg een stuk peer in het midden, bestrooi met suiker en kaneel. En vouw het dicht. Het smalle stukje van de peer steekt nu uit.

 

5. leg het een bakplaat met bakpapier. Bestrijk het bladerdeeg met kikkererwtenvocht of amandelmelk en bestrooi met suiker. 20 minuten afbakken in de oven op 200 graden.

Super snel en makkelijk te maken dus. De ingrediënten zijn ook niet zo prijzig. Ik hoop dat jij het na het proberen ook zo lekker vindt als ik.  Je zou het misschien ook eens kunnen proberen met appels of een ander soort fruit die je al in huis hebt. Ik hoor graag welke variaties jij hebt gemaakt.

 

Like dit recept of deel het gerust met je familie en vrienden.

Ik wens je heerlijke feestdagen.
Groetjes! Margie

 

“Enjoy your body and your life!!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s