Dadels

  Eet jij dadels? Ik in ieder geval wel. Dadels zijn rijk aan calcium, kalium, magnesium, ijzer en fosfor en tal van andere vitamines en mineralen. Er zitten ook veel B vitamines in zoals B6 en B11(foliumzuur), deze B vitamines zijn heel belangrijk voor je zenuwstelsel. Je hebt B6 en foliumzuur nodig om B12 op te kunnen nemen en op te slaan. Als je een volledig plantaardig dieet volgt is het aan te raden vitamine B12 te suplementeren, dus neem dan vitaminepillen waar B12 in zit. Zelf neem ik B12 niet op uit voeding of suplementen omdat er een stofje in mijn maag ontbreekt, die er naast de B vitamines voor zorgt dat je B12 kunt opnemen. Ik krijg B12 ingespoten elke maand. Au! Ja in mijn billen. Maar liever dat, dan een tekort. Een tekort aan B12 kan voor vervelende lichamelijke klachten zorgen. Verder over het onderwerp zoals hierboven bedoeld. Dadels kun je lekker uit het vuistje eten, maar zijn ook ruim toepasbaar in toetjes, salades, warme maaltijden. Ik gebruik ze als zoetstof in mijn homemade amandel-, rijst-, cashew- of haver- melk. Door het toevoegen van dadels aan je plantaardige melk verrijk je de melk op een natuurlijke manier met calcium. Zie ook het recept van een taartje die ik laatst met jullie gedeeld hebt, klik hier voor het recept. Hier zijn de dadels op 3 manieren gebruikt: 1. Als bindmiddel 2. Als natuurlijke zoetstof en 3. Als lekkere bodem. Dit is een gezonde en verantwoorde manier om calcium binnen te krijgen. Er is ook dadelstroop op de te koop. Dadelstroop is ook lekker op een pannenkoek of toetje, ook lekker in de thee. Ik eet per dag, ongeveer 3 tot 4 dadels zo uit het vuistje. Ik zie dadels als snoepjes. Ik wel het liefst van die heerlijk zachte medjool dadels. Er gaan ook dagen voorbij dat ik het vergeet te eten, maar dadels zijn wel een belangrijke toevoeging van je dagelijkse vezel inname. Ik wil je wel aanraden om bij het eten van dadels genoeg water te drinken. Voor een goede stoelgang, waar dadels een goede basis voor is, heb je immers de drie V’s nodig: vezels, vocht en vetten. Vezels zijn goed voor je metabolisme en preventief tegen kanker. Heb je diarree? Eet een paar dadels. Heb je bloedarmoede? Eet dagelijks dadels.

Hier nog een leuk youtube filmpje over dadels.

Ik hoop dat je wat hebt aan deze informatie. Misschien vindt je dadels uit het vuistje niet zo lekker, maar lust je ze wel door een gerecht heen. Op deze blog met recepten zullen de dadels nog vaak voorbij komen. 
Groetjes! Margie

“Enjoy your body and your life!!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s